Ai fost implicat într-un accident?

Sună la 031 9772 și află cum îți poți repara mașina.

✓ Avizarea și deschiderea unui dosar de daună la AXERIA Asigurări se face prin telefon sau completând formularul online de notificare a daunei.

Notifică o daună Axeria

daune axeria

Poți notifica o daună prin telefon sau completând formularul alăturat. Avizarea daunei auto reprezintă notificarea asiguratorului de către persoana prejudiciată, asigurat sau mandatarii acestora, cu privire la producerea unui eveniment asigurat, însoțită de documentele necesare stabilirii răspunderii asiguratorului.

Notifică o daună auto prin telefon

(de Luni până Duminică între orele 08:00 – 24:00)

Cine poate notifica și deschide dosarul de daună:

✅ Asigurat / Păgubit
✅ Utilizatorul bunului achizitionat în leasing
✅ Clientul proprietar al bunului asigurat/avariat
✅ Împuternicitul legal al Asiguratului / Păgubitului / Beneficiarului

Notificare daună online

  Informațiile înregistrate sunt destinate utilizării de către angajații societății, parteneri contractuali și altor persoane fizice și juridice ce prelucrează datele personale în numele societății (ex. asiguratori, avocati, contabili, auditori).

  Ce înseamnă avizarea unei daune

  avizare daune rca cascoAvizarea unei daune înseamnă notificarea asiguratorului cu privire la un accident în care ați fost implicat ca parte vătămată (nevinovat).
  Totodată, avizarea presupune furnizarea datelor persoanelor implicate în accident cât și circumstanțele acestuia. Pentru clarificarea împrejurărilor accidentului, este foarte important să ne oferi cât mai multe informații despre acesta precum:

  ➡ data, ora, locul și alte repere relevante ca adresa exactă sau zona (șosea, autostradă etc) unde s-a produs evenimentul
  ➡ numerele de înmatriculare ale mașinilor și numele șoferilor implicați în accident
  ➡ seria și numărul asigurării RCA emise pentru celălalt vehicul implicat în accident (sau Cartea Verde, dacă celălalt vehicul este înmatriculat în altă țară).

  Notificarea unei daune

  Pentru notificarea unei daune auto Axeria, ai posibilitatea să selectezi data și locul de efectuare a constatării daunelor în centrele de constatare daune Axeria sau la unul din centrele de reparare din rețeaua parteneră Axeria. În cazul în care, vehiculul nu este deplasabil sau se află în străinătate, te rugăm să ne informezi acest aspect înainte de programarea constatării.

  Ai întrebări?

  Sună la 031 9772 sau intră pe chat și discută chiar acum cu un expert în daunele auto.

  Documentele menționate pe acest site reprezintă setul minim necesar pentru deschiderea dosarului de daună; AXERIA își poate rezerva dreptul prin reprezentanții săi, de a solicita și alte documente suplimentare, dacă este cazul, în vederea instrumentării și finalizării dosarului de daună.

  Ce trebuie să fac dacă am fost implicat într-un accident auto?

  Dacă ai fost implicat într-un accident auto în care s-au produs doar daune materiale, șoferul vinovat de producerea accidentului este obligat să furnizeze șoferului vătămat urmatoarele informații: nume, prenume,  adresa de reședință a proprietarului autovehiculului, numărul și seria poliței RCA, numărul de înmatriculare al autoturismului.

  Este obligatoriu ca incidentul să fie raportat la poliție?

  Dacă în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale și în accident au fost implicate doar 2 autovehicule, nu este obligatoriu ca incidentul să fie raportat la poliție. În acest caz se poate aplica procedura de constat amiabil.

  Ce înseamnă avizarea unei daune CASCO?

  Avizarea daunei auto reprezintă notificarea asiguratorului de către persoana prejudiciată, asigurat sau mandatarii acestora, cu privire la producerea unui eveniment asigurat, însoțită de documentele necesare stabilirii răspunderii asiguratorului.

  Cine poate notifica o daună?

  În caz de daună auto, avizarea o face șoferul nevinovat sau o persoană împuternicită de către acesta.

  avizari daune rca axeria